Cristos, pandemia sau conducerea și jertfa


Jesus Christ is the risen, ascended and glorified Son of God. This shows us that he was and is no ordinary man, but he is the ever-living God-man who is also our High Priest in heaven.
Cristos, pandemia sau conducerea și jertfa
Procentual cei de jos încasează deciziile luate sus, la cel mai înalt nivel. Rezultatul: moarte și sărăcie. În contextul ăsta biserica ar fi trebuit să facă cu totul altceva, nu să se țină de slujbe!
 
Bănuiesc că pe episcopul dus cu elicopterul nu l-au luat cu forța. Ce forță ar fi avut refuzul său de a fi evacuat… Și-ar mai fi ispășit niște păcate.
 
Biserica ar fi trebuit să fie, conform statutului său special, al doilea spital, dacă nu primul. Preoții/pastorii să fie aidoma medicilor. Dacă în lupta spirituală Biserica nu dă înapoi, cum poate să nu lupte acolo unde dușmanul, deși nevăzut, este mult mai puțin periculos? Pentru că dacă trupul nostru este dat pierzării, sufletul este salvat, fiind la adăpost de orice primejdie. Parcă asta credem ca și creștini…
 
Fuga din fața dușmanului spiritual este considerată dezertare, ca-n orice armată. Cum s-ar putea considera fuga din fața unui dușman ipotetic, inofensiv din punct de vedere spiritual? Pentru că în cele din urmă, creștini fiind, punîndu-ne darurile spirituale sau ne-spirituale în slujba Bisericii cum putem justifica inactivitatea (recte cea liturgică doar) în defavoarea celor pentru care Isus și-a dat viața?
 
Cristos nu s-a întrupat doar ca să ne răscumpere sufletul. Isus s-a întrupat nu numai ca să-l re-aducă pe Adam-ul inițial, ci ca să dea o nouă dimensiune jertfitoare Omului ca și chip a lui Dumnezeu.
 
Liderii Bisericii care n-au înțeles acest aspect al misiunii lui Cristos Isus au pierdut atît sensul întrupării, cît și cel al învierii. Dar mai au o șansă: să le înțeleagă pe acestea două la vremea ridicării la Cer.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s