Poliția-i re. Și ce?


Profit Jokes | Funny Jokes, Cartoons, Inspirational Quotes

Cu toții știm că poliția-i rea. Sau exprimîndu-ne regional, re. Știam asta de cînd ne jucam de-a hoții și vardiștii. Cu toate că nu mai existau vardiștii, ci doar milițieni. Dar vardiștii erau și mai răi că apărau ordinea vechiului regim, cel burghezo-moșieresc. Apoi miliția deveni rea. Că se schimbă regimul. Și poliția deveni și mai rea pentru că în ciuda schimbărilor nu-și abandonase vechile metehne. Dar cui îi păsa de ea?

Îi păsa de ea celui/celei ce avea mare nevoie să intre-n ea. Să nu fiu interpretat greșit! Cu toate că este nevoie de o forță pentru menținerea ordinii, ceea ce demonstrează că există cerere, există și ofertă, dar a fi polițist înseamnă de multe ori lucruri diferite în diferite țări. Ba chiar și la noi.

Dar acum, globalistic poliția e re că maltratează tot ce nu e alb. Să vină tot ce nu e alb la noi să vadă cum poliția noastră maltratează tot ce e alb că n-are altă culoare de maltratat. Mai e și niște țigani, dar e puțini… Și în cazul nostru, cum ne place să fim victimizați, acei țigani precis au făcut ceva vrednic de maltratare din partea majorității noastre și a poliției ei. Ați văzut în ultimul timp vreau țigan polițist. Nu doar polițiști cu care te poți țigăni. Rasist mai sunt!

Ei, ideologia revizionismului cultural, etnic, istoric, religios și așa mai departe, bîntuie cam pe toate meridianele lumii. Nu a început necazul cu naziștii. nu. Unii faraoni decideau că defunctul pe care îl înlocuiau nu-și merita locul în istorie și decidea să marteleze (adică să ciocănească, la propriu) numele acestuia de pe inscripțiile publice. Îl ștergeau din istorie. Cartușul său dispărea. Cam ca o statuie. Nu știu dacă faraon avea poliție, dar precis avea informatori și asasini ce mențineau ordinea divină pe pămînt

Să nu uităm că în Imperiul roman statuile reprezentau zeii și împărații, iar o atingere adusă statuii se considera o atingere adusă persoanei. Cam la fel cum icoana sau statuia sfîntului sau divinității creștine era sacrosantă. Reprezentarea și metafora (icoana, statuia, numele) se contopeau în caracteristici și calități.

Umorul și-a făcut da cap cu măsură. Cînd întrecea măsura și atenta la esența metaforei piticul, poetul, scriitorul, pictorul sau chiar prorocul era scurtat cu un cap. De aici și expresia a-ți pierde capul. Nu după femeie…

Noroc c-a apărut libertatea de exprimare. Caricatura și fabula au inițiat crăpătura aidoma veveriței mezozoice ce-a crăpat ghiața rupînd lumea-n două. Miza nu era ghinda, ci adevăratele haine ale împăratului, prietenia boului din vîrf cu tinerii și libertatea de a urla, dar nu la lună. Poliția rea și-a făcut datoria politică arestînd pe cine trebuia. Justiția și-a făcut și ea datoria judecînd și condamnînd pe cine trebuia. Uneori achitînd pe zeloșii dreptății ce aparțineau de obicei puterii.

După imperialism (cum să denumesc traiul sub imperiu) și naționalismul și-a făcut apariția mutînd în locuri dosnice statui (mai mult maghiare decît austriece), redenumind ulițe, universități și avansînd o nouă ideologie a unității regionale, dar tot sub imperiul conducerii de la centru. Vezi Transilvania. Legionarii ne-au făcut mai ortodocși decît suntem de dragul nației noastre. Dacă regimul legionar ar mai fi durat precis Decebal nu ar fi fost per Scorilo, ci per Andrei.

Comuniștii n-au și-au pus în funcție poliția poporului, miliția ce se manifesta prin milițieni. Nu mai trebuie să amintesc că unitatea de măsură a inteligenței este țianul. Deci un milițian era și el foarte inteligent. Cît un mili-țian. Dar miliția menținea ordinea comunistă apărînd societatea comunistă după ce lupta de clasă a fost depășită prin întemnițări și asasinate legale.

Statuile, scrierile, operele de artă ale dușmanilor poporului au fost ascunse sau distruse. Interzise. Cine era de partea lor era dușmanul poporului. Și au apărut statui noi: Lenin, Stalin, diverși Decebali istorici. Denumirile localităților au fost schimbate să se conformeze cu noua realitate politică. Glogovăț, fost Glogowitz, a fost rebotezat Vladimirescu. S-a născut orașul Victoria, probabil Pobeda în varianta originală. Brașovul a devenit pentru cîțiva ani Orașul I.V. Stalin. Etcetera. Poliția s-a pliat pe toate aceste oscilări ideologice, religioase, culturale și sociale. Milițienii nu erau interesați de istorie. Nici de logică.

Colonialismul a luat cu el statui, instituții, autorități. Ultimul avanpost britanic, Hong-Kong-ul tocmai a fost cadorisit cu o nouă lege a securității. Ce să înțeleagă poliția din asta? Să înțeleagă că legea-i lege. Că nu mai contează acordurile prin care orașul a fost retrocedat. La fel cum nu mai contează atîtea granițe ce s-au modificat în ultimii 75 de ani. Poliția își face datoria indiferent de granițe. Sau de ideologii.

Și ajungem la ora actuală.

În istorie au existat multe distrugeri motivate și cauzate ideologic. Nimeni n-a fost scutit. Este un proces. Omul își va reconsidera istoria, obiceiurile, limba, legile și atitudinile. De aici preferințe sau antipatii. Indiferent pe cine bate poliția. Ce totdeauna va fi depășită de evenimente. Ce noroc pe noi!

Dar cumva, și asta cît de curînd, ar trebui să ne dăm seama că negru sau alb, nazist sau evreu, musulman sau creștin, femeie sau bărbat, copil sau bătrîn, cu toții suntem oameni. Ce sens are să ne omorîm între noi? Aici trebuie să lucrăm. Pornind de la ce suntem în esență.

Nu poliția ne va schimba. Chiar dacă poliția se va schimba.

Și un articol mai serios, apărut la 10 zile după postul meu: https://www.contributors.ro/cazul-woodrow-wilson-occidentul-destabilizator-si-revizionismul-istoric/

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s