Cacofonia corectitudinii politice sau bolșevismul secolului XXI


Evident, după revizioniștii comuniști/bolșevici/naziști/naționaliști/iu neim it, au apărut și revizioniștii corectitudinii politice, acești și aceste vârfuri de lance în orice. Nu mai contează originalul și valoarea sa, nu mai contează contextul istoric. Deviza lor este Vom face totul, poate chiar mai mult pentru a nu ofensa pe nimeni și pentru a repara nedreptățile trecutului. Ați remarcat ironia. Sper!

Azi trebuie schimbat totul ca să fie în ton cu realitatea așa cum o percepem noi. Cine este de vină? Omul alb. Cu cultura lui. Cu istoria lui. Cu tot ce a fost, este și nu va mai fi. De parcă omul alb ar fi vrut să fie alb.

De exemplu opera Aida a lui Verdi. Vezi un exemplu de cum ar trebui evitate stereotipurile. https://www.euronews.com/2021/02/18/verdi-s-aida-at-bastille-in-paris-keeps-its-magnificence-whilst-avoiding-stereotypes

Acțiunea s-a schimbat, decorul s-a schimbat, sclavii nu mai sunt ce erau. De ce o fi rămas opera. A cărei interpretare și punere în scenă aparține unei albe olandeze. Asta nu-i cam stereotipie?

Și mergem mai departe.

Au furat albii comorile Greciei cotropite de otomani? Au furat albii comorile Greciei din Egipt, a Egiptului faraonic sau a Babilonului și Ninivei? Da. Pentru că pentru musulmani ele nu valorau nimic. Ba în unele cazuri s-au plătit niște bani. Autorităților corupte.

Acum însă sclavii etiopieni din Aida sunt albi ca să nu se simtă etiopienii jigniți. Fie. Dar în curând, în aceiași logică, vor dispare și animalele de pluș. Ca să nu fie jignite animalele vii. Ba și desenele animate sunt o jignire la adresa tuturor animalelor și oamenilor. Pentru că nu reprezintă realitatea și animalitatea și umanitatea sunt caricariturizate.

Eu propun ca tuturor copiilor să li se interzică să mai deseneze ceva. Pentru că desenele lor jignesc, atacă identitatea, onoarea și demnitatea: plantelor, animalelor, oamenilor, planetelor, soarelui. Întregului univers. Sau multivers…

Dar atunci ne întrebăm: cum rămâne cu filmele artistice în care sunt distribuiți actori în carne și oase?

Răspunsul corectitudinii din viitorul apropiat: Să nu mai fie! Să fie doar filme documentare. Pentru că cele artistice distorsionează realitatea și reprezintă idei învechite abuzive la adresa umanității. Și a animalelor. Nu degeaba am desființat și circul… Acum omul este animalul principal al circului. Că doar din maimuță se trage.

Sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s