Omul mușcat de câine…


https://www.thenewsmanual.net/Manuals%20Volume%201/02%20man%20bites%20dog%20web%20ready.jpg

După cum îi zicea cineva câinelui său, în urmă cu ceva timp, Bobby, nu-l sâcâi pe Alex că Alex e un cat-man nu un dog-man, astăzi vă zic vouă: eu sunt chetmen, nu sunt dogmen.

Dar nu pot să mint. Câinele nu mă lasă rece. Mă încălzeşte de obicei. Adică când un câine trece pe lângă mine, simt cum începe să circule sângele-n mine. Atunci să-mi facă VSH-ul! Şi cu toate astea n-am fost muşcat vreodată de un câine sau de mai mulţi. Spre deosebire de soţia mea.

Eu m-am şocat pe vremea copilăriei când deschizând uşa unei curţi mi-am dat şi drumul la gură. În milisecunda aceea cei doi câini ai proprietarului, Leul (era aşa, mai galben-roşcat) şi Lupu (era aşa, mai câine lup) s-au ridicat şi au început să mă latre ameninţător apropiindu-se. M-am blocat, am început să plâng, speriat nevoie mare. Habar n-am câţi ani aveam. Dar eram mic.

Introducerea fiind făcută, să trecem la partea mai câinoasă!

Câinele – şi aici să mă ierte doglăvărs, dogounărs şi alte categorii de doghi-doghi, câinele e un animat care n-ar trebui să existe. Că n-a existat. Câinele n-a fost creat de Dumnezeu. Omul l-a creat. A găsit un pui de mai ştiu eu ce ham-ham şi pentru că nu-i era foame, nu l-a mâncat. Apoi a prins drag de el. Şi apoi a văzut că e şi util. Să nu-mi spuneţi că l-a vrut aşa, pentru estetica peşterei. Şi pentru ce producea el…

Ei bine, dacă civilizaţia şi câinele şi-au început viaţa în China precis omul a aflat şi ce gust are câinele. Bleah!

După un timp omul a zis că cel mai bun prieten al său e câinele. Să nu-l credeți. Omul e egoist, singur și profitor. Și câinele e-un animal. Unul cu colți albi și ascuțiți. Poate sfâșia cam orice. Poate zdrobi oasele. Cam orice oase. Deci şi ale omului. Cum să fie ăștia doi prieteni? Ce dacă omul ar fi câine şi câinele ar fi om n-am sfârşi-o şi noi în lanţ? Logic! Cine-a spus homo homini lupus? Câinele? Ba!

Dar omul e şi pervers. Face curse cu câini. Dar face şi curse cu oameni. Vă închipuiţi un câine să facă asta? Cam greu!

În final ca să nu spuneţi că sunt rău sau că am rău de câine, vă mărturisesc că pe la 15 ani am fost în vizită la cineva şi m-am dus glonţ la câine. Nu l-am văzut în viaţa mea. Nici el pe mine. Am devenit prieteni la toartă. Toată lumea a rămas cu gurile căscate. Nimeni n-a pus mâna pe câinele ăla că muşca. A fost rândul meu să rămân cu gura căscată!

Şi în final o aventură, ba chiar două cu câini agresivi.

Mă duceam spre casă prin 1990, pe mijlocul drumului. Nişte câini au începu să se bată. Nu i-am băgat în seamă. Era treaba lor, nu a mea. Unul – dă nervi cred – a sărit pe spatele meu şi m-a muşcat. De fapt mi-a muşcat pantalonii. O mândreţe de pantaloni suedezi de stofă groasă. M-am enervat. I-am dus la cusut artistic şi nu s-a văzut mare lucru. Data următoare când am trecut pe acolo s-au cam enervat pe mine şi i-am fugărit până s-au ascuns într-o grădină. Am fost mai câine decât ei! Apoi am evitat locul. Peste două săptămâni am uitat şi am trecut prin acelaşi loc. Ce să vezi. Era doar un singur câine. Umil, spăşit şi trist. Pe semne că celălalt o încasase de la vreun tramvai în trecere.

Apoi în altă zi, după mai mulţi ani trec pe o stradă din oraş. Fără nici o urmă de provocare, intenţie, ceva, o căţea bătrână cu haita după ea sare de sub o maşină parcată şi dă să mă muşte hămăind amernic. Am învăţat lecţia. Mi-am dat jos ghiozdanul englezesc şi am şarjat haita aidoma brigăzii uşoare de cavalerie la Sevastopol. Să vezi chelălăit şi păfugare eficientă când am cules şi vreo trei pietre de pe caldarâm şi am folosit artileria! Am schimbat istoria! Sarja brigăzii uşoare a fost nu numai eroică şi eficientă, ci şi fără pierderi. Dar de atunci mă tot uit cu coada ochiului pe sub maşini…

Câinele, cel mai bun prieten al omului…

PS Fără prea mare legătură cu subiectul şi anul, dar mi-a plăcut:

https://pasareaphoenixremixed.files.wordpress.com/2021/04/29f23-napolitanobitesdog.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s