The Ducks come from the Trucks…


Ştiați că ză dacs cam from ză tracs – ce credea că spune că dacii se trag din traci, dar a ieşit raţele se trag din camioane – a lui Iliescu, a avut un predecesor?

Rațele sau răţoii, ce se dădeau jos din camioane, în loc de dacii se trag din traci (The Dacians come from the Trakians) au venit după aproape 40 de ani de o mîndrețe de exprimare în limba vietnameză a lui McNamara, secretarul de stat al apărării SUA.

Imitîndu-l pe Nguyen Khanh, generalul ce conducea Vietnamul de Sud la acea vreme, McNamara a vrut si el să spună, culmea, de trei ori, Vietnam 1000 de ani, în limba băștinașilor, vietnameza, undeva la țară, unde generalul rostise un discurs foarte elaborat încheiat cu lozinca mai-sus amintită.

Imitațiunea n-a fost prea reușită așa că americanul a strigat în gura mare, la microfon, în fața mulțimii vietnameze, de trei ori:

Rățușca vrea să se întindă pe jos!!!

Cred că aceasta a fost și formula magică a longevității sale pentru că a murit la 93 de ani. Bănuiesc că și Iliescu a folosit un derivat al acestei formule magice pe bază de rațe. Se pare că ea are putere numai dacă cel ce o rostește o rostește într-o limbă străină, pe care nu o vorbește, în fața unei audiențe pentru care ea este limbă maternă. Astfel Iliescu a ajuns la 90 de ani.

Dar, asta mă mai face să cred că se apropie de ziua cînd Iliescu va da ochi cu McNamara și astfel vor putea ține împreună un colocviu despre rațe, rățuște și rățoi… Sper ca magia să se termine și cei doi să nu reapară printre noi. Să rămînă printre rățuște!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s