Alte minciuni


Șoigu a declarat și că de la începutul războiului, Ucraina a înregistrat 61.000 de morţi în rândul armatei şi 49.000 de răniţi, notează Meduza.

Împotriva logicii pierderilor în conflictele armate, Şoigu – nulitatea în uniformă militară rusă – susţine că morţii din armata Ucrainei în urma invaziei ruse sunt mai mulţi decât răniţii. Ar trebui să fie exact pe dos. Totdeauna numărul răniţilor este mai mare decât cel al morţilor. Cam 1:4 sau 1:6. Unde este logica?

Logica spune că dacă a avut pierderi de 110000 armata ucraineană trebuie să fi avut cam 400000 de militari. Altfel nu se explică de ce ruşii nu au reuşit să spargă frontul. Nici de ce nu au reuşit să încercuiască un batalion, un regiment sau o divizie ucraineană. Altfel nu se explică de data asta succesul ofensivei ucrainene din regiunea Harkov. Tot logica – cea militară – spune că dacă vrei să ataci o armată cu un efectiv de circa 20000, ar trebui să ai o superioritate numerică cam de 4 ori mai mare. Să zicem că n-a fost decât de două ori mai mare. Deci 40000 care au atacat poziţiile ruse. De unde au scos ucrainenii efectivul ăsta dacă în Herson a avea loc o altă ofensivă ce presupunea tot comform acestei logici o superioritate de circa, cel puţin, 50000 de partea ucrainenilor, având în vedere că ruşii au mutat acolo trupe de circa 25000 oameni?

Deci doar în două ofensive regionale Ucraina are în jur de 100000 de militari. Mai adăugăm trupele ce apără Kievul, cele ce stau la graniţa Belarusului, cele care ţin frontul în sud-est unde frontul e static şi un pic de rezerve, la ce sumă ajungem?

Fără să bagatelizăm efectivele ucrainene concluzia logică care se impune este că armata rusă nu reuşeşte să se impună în faţa unui adversar mai slab dotat, mai puţin numeros şi doar puţin mai bine antrenat în ultimul timp. Luând în considerare sacrificiul, dragostea de patrie şi alte considerente emoţionale, cu ce ar fi mai prejos angajamentul trupelor din republicile secesioniste care au luptat pentru supravieţuire din 2014 şi acum vor să se elibereze de aşa-zisa cizmă ucraineană? Sentimentele lor ar trebui să fie la paritate cu cele ale trupelor ucrainene. Aşa că din nou, nu ţine argumentul că ar fi slab motivaţi. Măgăreaţa pică tot pe ruşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s