De ce Rusia garantează insuccesul în Ucraina


Pentru că decretează mobilizarea parţială. Imposibil de explicat dacă ai avut pierderi/morţi sub 6000. Aproximând numărul de răniţi la 4 X pierderile, aşa cum se întâmplă de obicei, mai adăugăm 24000 de răniţi. Deci cam 30000 de pierderi. Nu se justifică mobilizarea parţială la pierderile astea. Cu o armată de câteva sute de mii.

Şi ca un făcut Rusia scoate din mânecă asul – deci trişează – şantajul armelor atomice al Europei. Din câte îmi aduc eu aminte – da, s-ar putea să fiu senil la 68 de ani, dar Putin e mai bătrân ca mine şi mai senil ca mine – doar Rusia prin diferite canale, a ameninţat cu folosirea armelor atomice.

Ei, uite că după americani care au folosit-o prima dată, presupun că ruşii vor să o folosească şi ei. Culmea, împotriva unei ţări cu care nu este în război. Pentru că aşa cum zice Rusia, ea nu este angajată într-un război, este doar o operaţiune specială. Cât de specială trebuie să fie dacă după şase luni dai vina pe o Europă în care doar Franţa şi Marea Britanie deţin un rest de arme atomice, nimeni nu ştie. Nici măcar Putin.

Îmi aduc aminte de cărţie propagandei sovietice traduse în limba română în anii 60 ai secolului trecut. Ziceau ei – sovieticii – că americanul care a pilotat Enola Gay s-a sinucis din cauza remuşcărilor. Fals. Adică minciună. Altă minciună în vreme ce URSS lupta pentru pace. Înarmându-se. Şi minţind. Ceea ce face şi azi.

În contextul acesta Erdogan ne minte sau ne avertizează? Spune că Putin vrea să termine operaţiunea. Dând cu rachete atomice în Europa? Ăsta n-ar fi decât începutul sfârşitului definitiv al lumii civilizate.

Şi revenind la mobilizarea parţială, ce va realiza armata ce va intra în luptă ca să salveze ce trupe ruseşti au mai rămas în Ucraina? Nimic. Pentru că hai să facem un calcul la mintea cocoşului: cine vor fi cei mobilizaţi? Cei care au fost demobilizaţi. Ce instruire au ei? Ai armatei ruse de până acum. Deci la fel antrenată, la fel dotată.

Ce mai poate acoperi mobilizarea parţială? Păi tocmai refuzul voluntar, benevol de a intra în armata rusă. Adică, fuga de aşa ceva. În lipsă de voluntari, ca să acoperi găurile, decretezi o mobilizare parţială. Cât de parţială? 20-50-70-99%? Evident parţial, adică oricât e nevoie. Carne de tun. Păi unde sunt cecenii? Unde sunt bieloruşii? De acum înainte vor lupta ruşii adevăraţi de la care se aşteaptăp să nu de înapoi. Să îşi verse sângele. Să se sacrifice pentru Mama Rusia. Aia care-şi omoară copilul. Care copil? Cum care copil? Păi după cum zice Putin copilul e Ucraina.

Cum dă în exterior mobilizarea parţială? Rău. Cum dă în interior mobilizarea parţială? Şi mai rău. Numai dacă ne gândim de reclama patronului Wagner – ce nume rusesc!!!! – care s-a dus să recruteze trupeţi în penitenciare, e clar. Dacă nici ăia din penitenciare nu au vrut să lupte în Ucraina, de ce ar vrea rusul de rând?

Nu este deloc simbolică, ci din contră, este un indicator al diagnosticului creşterea pedepselor pentru dezertare. Deci au existat dezertori. Şi vor mai exista. E cam greu de fugit din Rusia acum că s-au înăsprit condiţiile de dare a vizelor pentru cetăţenii ruşi în Occident, dar ce frontiere lungi are Rusia în Orient, mamă, mamă!

Apropo, dacă e mobilizare se mai dau banii ăia la contract sau nu mai este nici un contract, că e mobilizare? Dar, Lada aia în caz de deces se dă? Sau se dă doar lada de 180x50x50 la 2000 cm sub pământ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s