Vă recomand o carte: Mike Yankovski, Pe sub poduri, o aventură a credinţei pe străzile Americii


Mike Yankovski şi Sam Purvis străbat America ca doi boschetari creştini cu scopul de a verifica deschiderea Bisericii la această categorie de defavorizaţi.

Fără să consume droguri, fără să bea alcool, fără să fure, să mintă sau să înşele, cei doi au trăit sub cerul liber, pe străzi, la cheremul condiţiilor meteo şi al unora mai violenţi sau mai bine adaptaţi ca ei. Cîntînd cîntece creştine au întîlnit creştini ce i-au ocolit de la distanţă, i-au ignorat atunci cînd au dormit pe treptele bisericii sau au împărţit cu ei masa.

La rîndul lor s-au dovedit inimoşi şi darnici, martori ai lui Cristos într-o Americă ce se declară creştină mai ales în teorie. Practica lor te pune pe gînduri, dar au demonstrat ceea ce au intuit la începutul proiectului: oricine are nevoie de Isus Cristos, chiar şi Biserica.

Printre cei de la marginea societăţii uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice naţiuni, Mike şi Sam pleacă din Denver, trecînd prin Washinghton DC, Portland, San Francisco, Phoenix, San Diego, din 27 mai 2003 pînă în 3 noiembrie 2003, cînd revin acasă. Cu minimum de haine, fără medicamente, doar cu banii cîştigaţi din cerşit, aventurile celor doi constituie într-un fel o reeditare modernă a aventurilor lui Francisc de Assisi şi a tovarăşilor lui, pe drept numiţi „fraţii minoriţi”. În tot acest timp Mike slăbeşte 11 kilograme. La duşul din 2 noiembrie apa era încă cenuşie chiar şi după folosirea intensivă şi extensivă a săpunului.

Cartea nu numai că te pune pe gînduri, ci te face să iei hotărîri serioase.

„Yankovski pierde vremea împreună cu beţivii şi drogaţii. Trăieşte din cerşit şi caută haleală prin gunoaie. Mda, are tupeu, Dar şi credinţă.” Dean R Hirsch, preşedintele World Vision.

6 comentarii la “Vă recomand o carte: Mike Yankovski, Pe sub poduri, o aventură a credinţei pe străzile Americii

  1. Suna provocator … Poti sa imi dai detalii despre unde s-ar putea gasi? Vreau sa zic o librarie virtuala serioasa … eu am acces mai greu la o librarie decenta …

  2. Am citit si eu aceasta carte. M-a captivat cu totul. Vorbeste despre o lume dura, mult mai dura decat cea a multora dintre noi, in care ei au trait cu Dumnezeu, au trait cu adevarat cu El – nu doar vorbe.

    Doua lucruri mi-au ramas adanc in minte: modul gresit in care de cele mai multe ori biserica se raporteaza la oamenii strazii, felul in care ii trateaza, ce trebuie corectat, si durerea profunda a acelui prieten al lor, Doung daca nu ma insel – cel care si-a salvat prietenul din ocean – durerea lui profunda pentru ceea ce gresea, pentru pacatul sau, dar totodata si faptul ca nu facea nimic spre a indrepta lucrurile – mi-a ramas in minte o idee si anume ca, de multe ori, cerem lui Dumnzeu sa schimbe, sa elimine, unele lucruri din viata noastra, iar noi ne tinem cu ambele maini de ele si nu dorim nicicum sa le dam drumu. trist, dar de multe ori adevarat..

    recomand si eu cartea. merita citita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s