Prizonierul din mine… evadează!


Sunt deținut. Sau cel puțin așa arăt. De modă veche. Tuns chilug. Zero. Zero că mașina de tuns este la gradația 0. Cea mai mică.

Era un stigmat. Un pic și acum. Mai ales dacă n-ai chef de așa ceva.

Unii totuși se tund zero sau se rad pe cap din proprie inițiativă. Ca să pară mai virili. Sau să pară ca alții. De virili. De periculoși. Că parc-ar fi ieșit ieri de la mititica. Mint. Eu nu.

Eu sunt prizonierul ei. N-am vrut. A ei, cea cu nume sofisticat. Sub comuniști ar fi avut alt nume. Sub staliniști probabil unul sovietic. Sub naționaliștii noștri probabil ceva gen popescu…

Acum un an și mai bine voiam să cumpăr niște paradăici în centru. Eu mă uitam la ele, tanti se uita la mine. Aut of nouăuă mă chestionează:

– Suferiți de ceva?

– Da. De ce?

– Păi sunteți așa de alb…

În Africa aș fi valorat mai mulți bani. Nici așa nu mă plîng. Tratamentele variază între 9 și 13 mii de lei. Asta doar pentru cîteva zile. Mă gîndesc cu groază că într-o zi o să mă răpească unii și o să extragă din mine miile alea de euro. Poate așteaptă să termin mai întîi să extragă totul o dată. Sunt hommo chimikalus.

Dar există și un avantaj. Asta dacă mă declar la o biserică mai vorba aia, istorică. Nu o să putrezesc, așa că voi fi declarat sfînt. Așa că am început să-mi scriu memoriile. Se vor vinde bine.

Poate o să ajungă și icoana mea să facă minuni. Sau dacă după ceva timp vor îngropa pe cineva peste mine cumva, dac-o s-o ia la fugă cînd o să se-atingă de oasele mele nu va fi o surpriză. S-a mai văzut un caz… Făcea Elisei chimio? Ne…

Am cochetat și eu cu ideea perucii. Apoi cu șapca. Apoi a venit căldura. Ce tot atîta fandoseală? Că doar și Băsescu și-a tuns șuvița…

Dar nu-i spuneți, mă pregătesc să evadez. Ea nu știe încă. Îmi tot dă tîrcoale, dar e pe ducă. Ea, nu eu! Am învățat-o minte.

9 comentarii la “Prizonierul din mine… evadează!

 1. Se poartă acum zero, e drept. Un fost coleg de-al meu de la una dintre școli s-a tuns acum zero. O schimbare radicală, era să nu-l recunosc. Mai slăbise ceva și arăta cu vreo 10 ani mai tânăr așa. Deci puteți să vă simțiți la modă.

  PS: și să nu uitați că sunteți prețuit. Always.

 2. Reblogged this on Persona and commented:
  Mai in gluma, mai in serios, se pare ca Alex a luat seama la sugestia mea de a se apuca sa scrie o carte de memorii. Sper sa se tina de ea. Sunt sigur ca va iesi ceva savuros. Si nu neaparat comod de citit.

 3. Mama mea e dintr-un sat din Cluj,Tioltiur ii zice si spunea ca acolo erau frati penticostali care se tundeau toti chei conform juruintei lui Pavel din FA si nu greseau daca toti faceau anumite juruinte dar acum nu mai stiu daca nu te tundeai erai acceptat sau nu.Deci tunsul poate fi prilejul unei schimbari

  • păi era bine atunci. doar că după un timp se găsesc unii să se tundă ca să se vadă că au făcut o juruință. acuma, și dumnezeu le-a dat evreilor exemplul clanului ce nu bea vin ca o comparație. dacă nu o faci pentru domnul, ci pentru oameni, e degeaba.
   a fost o schimbare și la mine. majoră. aș zice că mai multe schimbări…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s