Cine e „fariseul de serviciu”?


În urma postului „E PĂCAT SĂ…?” (1) unii fraţi foarte bine intenţionaţi s-au luat prin satul Cicir cu textul după ei să convingă pe cineva să se simtă „fariseul de serviciu”. Aş vrea pentru limpezirea situaţiei să citez şi eu un banc la modă pe vremea lui Dej, Ceauşescu şi acum a lui Băsescu prin grija sus-amintitelor personaje.

„Era coadă la lapte. Şi nu aşa, una de iepure, era o coadă de animal din ăla de sare din copac în copac şi are o coadă de-i întrece lungimea corpului. Pentru exemplificare vezi poza.

Deodată, cineva începe să strige: „Ştiu eu cine-i vinovat că nu este lapte!” Azi aşa, mîine aşa şi poimîine apar doi indivizi care-l iau pe sus şi-l duc la Securitate. Aici îl pun în faţa unui colonel: „Şefu, l-am găsit pe ăsta care zice că ştie cine-i vinovat de ce nu este lapte şi l-am adus să vă spună personal.”  Colonelu îl întreabă pe om ce a strigat pe stradă. „Ştiu cine e vinovat că nu este lapte!” – spune omul nostru. „Aha, păi hai spune-ne şi nouă să auzim”, spune colonelu. „Păi Hitler e vinovat că nu este  lapte! Că el o făcut războiu şi ne-o bombardat şi…” După ce îi ascultă toată explicaţia omului, colonelu de Secu îi spuse că e liber, după care îi cheamă pe cei doi care l-au „umflat” pe bietul om şi le spuse: „-Acuma ia scrieţi o declaraţie despre cine aţi crezut voi că ar fi vinovat că nu este lapte!”

Pe această cale le aduc la cunoştiinţă cititorilor mei locali că expresia „fariseul de serviciu” este acel fariseu care face exact acest tip de serviciu ca şi cei doi securişti care au picat de fazan: adică îşi închipuie prea multe. Dar atenţie, securiştii ca şi fariseii au sfîrşit-o rău. Şi ăsta nu-i banc!

PS Aşa-i că-i faină poza? De fapt e o femelă! Cred că e lidera fariseilor!

3 comentarii la “Cine e „fariseul de serviciu”?

    • mai bine acuma decit niciodata.
      zicea cineva ca in urma cu citiva ani s-a dus pastorul cu corul la speranta. la pauza de biskuiti cineva a intrebat unde e cicirul ăsta si a fost intrebat „n-ati auzit de noi?” O să auziti!”
      cred ca a prorocit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s