Ultima soluție, înc-o revoluție!


Foarte curînd după evenimentele din decembrie 89 s-a lansat lozinca ce a marcat aruncarea în derizoriu a revoltelor populare împotriva comunismului din țara noastră: Ultima soluție, înc-o revoluție! Începeam să semănăm cu mexicanii, cu africanii și cu personajele din romanele de duzină. Dacă n-am fost vigilenți și ne-au scăpat frîiele cine-i de vină? Dacă am fost proști și i-am votat tot p-ai noștri ce-au mîncat salam cu soia și au ocupat funcții de conducere pe vremea comunismului, cine-i de vină?

Pe atunci încă nu ne lovise nostalgia post-comunistă, pentru că încă mai uram comunismul. Eram ahtihiați după capitalism pe care-l uram fără în subconștient în egală măsură!

Și acum după 25 de ani cine-i de vină? Prețul petrolului? Wall Street-ul? NATO, UE, Bruxelles-ul sau Strassbourg-ul? Țunami și El Nino? Parlamentul, Senatul, spiralele sectei ce bea urina în scopuri terapeutice, Biserica? Petre Roman, Iliescu, Nicolaescu, Băsescu? Regii și reginele asfaltului, DD, Gigi, Gică? Ceilalți șmenari, exhibiționiști de orice culoare, formă și gust?

Și care-ar fi soluția? Mă gîndesc că ar trebui să existe mai multe soluții că nu mai merge să închizi granițele, să decretezi stare de necesitate, să institui legea marțială și să pui cîteva mașini de tocat oameni în funcție spre eliberarea poporului român. Asta ar crea și mai multe probleme.

Să sperăm că Iohannis va face ce trebuie că e neamț cinstit și patriot convins? Poate. Dar mă bate gîndul că se acumulează tot mai multe tensiuni ce vor răbufni o dată și-o dată.

Nu o să mă mir dacă și la noi se vor năpusti asupra profitorilor, asupra ideologilor și ideologiilor ce-i propagă și-i apără. Asupra politicienilor și asupra bisericii. Nu mă voi mira dacă instituții vor fi dărîmate. Dacă funcționarii lor vor fi linșați. Chiar dacă instituțiile se vor numi biserici și funcționarii lor preoți sau pastori.

Să ne ferească Dumnezeu de încă o revoluție!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s