Zicea proful: What is not assumed is not healed…


Acum mai bine de 20 de ani proful ne amintea o frază cu bătaie lungă. Multora ne-a rămas în memorie și ne-a marcat viața. Era What is not assumed is not healed. Proful era Graham McFarlane. Locul era London School of Theology, iar cursul era de Cristologie.

Dar de ce tot acest deranj?

Pentru că e nevoie să se spună aceste cuvinte într-o lume ce banalizează întruparea. Într-o biserică ce nu mai știe de unde își trage doctrina. Pentru un public neavizat ce nu are de gând să citească doctrină pentru că e prea complicată, pentru că n-are timp sau pur și simplu pentru că nu-l interesează.

În particular, pentru cei ce neagă că Isus s-a întrupat ca singurul Fiu al lui Dumnezeu. Mai ales pentru adepții unor Anticriști ca și Nelu Vlaic ce habar n-au cine este Isus Cristos și care sunt fermecați de o nouă evanghelie dovedită de o falsă smerenie.

Dacă o luăm pe românește am putea traduce într-o limbă de lemn destul de aproximativă că Ceea ce nu este asumat nu este vindecat. Sau cu alte cuvinte, pentru a fi mântuit, salvat, răscumpărat de sub incidența păcatului, trupul omului împreună cu întreaga sa umanitate, așa cum a fost proiectată și realizată de către Dumnezeu, trebuie să fi fost total, fără nici un dubiu, întrupat de către Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu, ce a murit pe cruce, a înviat și apoi s-a înălțat la dreapta tatălui din ceruri.

Dacă nu ar fi așa, atunci nu ar exista nici necesitatea recuperării trupurilor sfinților. Nu ar fi necesară o înviere și mai ales nu ar fi posibilă viața în sfințenie. Dar tocmai pentru că Isus Cristos a fost 100% om și 100% Dumnezeu, trăind o viață sfântă și recuperând același trup după moarte și înviere, purtând umanitatea (noastră) de-a lungul întregii sale aventuri terestre, demonstrează că și-a asumat identitatea noastră extraordinară, dar în același timp extrem de limitată (față de ceea ce a lăsat el în cer).

Isus Cristos nu a aflat cum este să fii om doar trăind ca și mine și tine. El este cel care a proiectat omul pentru că el este Înțelepciunea lui Dumnezeu și prin el a fost creat totul. El nu a mimat întruparea ca și când Dumnezeu ar fi pus stăpânire de la botez la răstignire pe un trup omenesc. El a fost conceput ca om, s-a născut, a crescut, s-a maturizat trecând prin același proces ca și noi, după care și-a îndeplinit misiunea pe care o avea pe acest pământ. Isus n-a fost o energie, o hologramă perfectă sau o clonare reușită, ci a fost o simplă întrupare la care însă Dumnezeu a participat 100%.

Dovada acestui complex fapt este învierea, ridicarea la cer și trimiterea Duhului Sfânt. După cum spune autorul epistolei către evrei, să lăsăm aspectele elementare ale adevărului despre Cristos şi să ne îndreptăm spre maturitate! Să nu mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte şi credinţa în Dumnezeu, învăţătura despre botezuri, punerea mâinilor, învierea morţilor şi judecata veşnică.

Și un pic mai înainte spune același autor: Aşadar, fiindcă avem un Mare Preot Care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să ne ţinem tare de mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare Preot Care să nu poată avea milă de slăbiciunile noastre, ci Unul Care a fost ispitit în toate felurile, ca şi noi, dar fără să păcătuiască. Aşadar, să ne apropiem cu îndrăzneală de tronul harului, ca să primim îndurare şi să găsim har care să ne ajute la timpul potrivit.

Și din nou:

El, în timpul vieţii Lui pe pământ, s-a rugat şi a făcut cereri, cu strigăte puternice şi cu lacrimi, către Cel Care a putut să-L scape de la moarte, şi a fost auzit datorită reverenţei Sale. Chiar dacă era Fiu, a învăţat să asculte prin ceea ce a suferit şi, fiind făcut desăvârşit, a devenit sursa unei mântuiri veşnice pentru toţi cei care ascultă de El, fiind numit Mare Preot de către Dumnezeu, potrivit rânduielii lui Melhisedek.

Ne place sau nu, asta este realitatea, pentru că această realitate a fost una istorică. Ea nu poate fi modificată după 2000 de ani de niște indivizi ce habar n-au despre ce vorbesc. Iată New Age a venit și la noi. Acum cu o vorbire mieroasă și cu o pretinsă sfințenie. Poate și cu minuni, pentru că și dracii fac fapte catalogate minuni dumnezeiești de către neștiutori.

Cu toate acestea Dumnezeu n-a schimbat nici legământul cu noi prin Isus Cristos, nici nu a ales un alt agent care să facă legătura cu el. Isus Cristos este același și unicul Mare Preot ce mijlocește pentru noi. Dacă n-ar fi avut un trup omenesc n-ar fi suferit. Dacă n-ar fi suferit nu ne-ar fi răscumpărat trupul. Iar dacă nu ne-ar fi răscumpărat trupul mântuirea ar fi fost incompletă.

Ajungem din nou la o mai veche situație. Totuși este foarte ciudat și destul de greu de crezut, după 2000 de ani de creștinism, că acum, în secolul XXI, cineva să vină cu aberații eretice ca și când ar fi descoperirea adevăratului creștinism. Adevăratul creștinism este cel atestat istoric, începând cu Scripturile. Și pentru că ar fi multe de spus, vin cu tratamentul Bisericii Primare:

Cu privire la aceasta avem multe să vă spunem, dar este greu de explicat, pentru că aţi ajuns greoi la pricepere. De fapt, cu toate că acum trebuia să fiţi învăţători, voi aveţi din nou nevoie de cineva care să vă înveţe adevărurile elementare despre cuvintele lui Dumnezeu; aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. Oricine se hrăneşte cu lapte nu este obişnuit cu învăţătura despre dreptate, pentru că este copil. Însă hrana tare este pentru cei maturi, care, prin practică, şi-au antrenat capacitatea de înţelegere pentru a distinge binele de rău.

Proroci mincinoși ca și Desanka, Nelu Vlaic et co au un mare zel: să-i învețe pe alții. Păcat că ei nu s-au lăsat mai întâi învățați…

63 comentarii la “Zicea proful: What is not assumed is not healed…

  • nelu vlaic este un tip ce predică prin diferite locații private găselnițe spunînd de ex că ești mîntuit numai dacă ești scris în cartea vieții. (și de unde ști? google nu zice nimic despre asta.) multe erezii despre isus. promovează smerenia, are putere de influență și critică biserica. nu este de găsit pe net.

 1. Am discutat si eu cu cineva care il considera profet si care frecventeaza o adunare infiintata de el, care crede la fel. ( Isus e doar Fiu de Dumnezeu, nu toata Biblia e adevarata, in schimb e de incredere ca e profet si are semne si minuni. )

  • omul nu știe ce vorbește. au fost alții mai deștepți înaintea lui. de exemplu marcion a făcut cam tot așa, dar înainte de legalizarea creștinismului în imperiul roman. a fost f eficient, dar curînd după moartea lui a dispărut totul.

  • Cauta-l pe Nelu Vlaic și nu te lasă abătut de cei care, nici măcar o data nu l-au întâlnit sau auzit, dar îl denigrează pe un blog personal. Ce fel de oameni sunt cei care procedează așa, nu îți pui întrebarea ? Dacă ai o inima curata și dacă il iubesti pe Hristos si iubesti ocara pentru Adevar si Numele Lui, cauta-l pe acest frate deosebit.

 2. Parerile despre Nelu Vlaic sunt foarte rau deformate fata de realitate. O simpla parere personala ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, si nu este UNUL SI ACELASI CU DUMNEZEU TATAL, a ajuns sa fie expusa in mai multe ALTE feluri pe internet, si in final considerata erezie. Daca nu ai auzit personal cuvant cu cuvant ceea ce se spune despre el, nu aproba prostiile scrise de altii. El nu predica gaselnite, el iti spune ca nu esti mantuit doar asa, fiind ca asa iti predica unul si altul, esti mantuit daca traiesti credinta in Dumnezeu(SI in Isus). Nu credeti orice scrie pe internet, ci ascultati-l personal, ganditi cu mintea si trageti singuri concluziile, ca in necunostinta de cauza putem sa vorbim toti, si din pacate se practica.

 3. Domnule Nadaban, ti-e plina inima de viclenie, de rautate, de minciuna și de slava desarta.
  Ești un amarat de „Gamaliel”, care vrea sa para, ce nu este: un Fiu de Dumnezeu. Văd ca subiectul „Nelu Vlaic” nu îți dă pace și gata. Gem bisericile de falsitate, de programe artistice, de paganism, de păcate, de nelegiuire, se face „comerț cu suflete” cum scrie în Scriptura, totul sub iluzia „sfinteniei”. Va luptați pentru comitete, amvoane și zeciuleli, voi sunteti „lupii rapitori” care ati scos Duhul Sfant afara din Biserica si nu va pasa de Calea Adevarului, iar celui care va spune adevărul îi băgați pumnul în gura, voi, frații lui Hristos….Dar vine vremea și nu-i departe când „Taina Faradelegii” va fi data pe fata și veți vedea cui slujiți.
  Cei care vreți sa găsiți Adevărul, cautati-l în Scriptura, nu în Biserici, pentru ca în Biserici, el nu mai exista. Trăim etapa Laodicei, când Omul face și decide el in Biserica lui Hristos. Lepădarea de credință a început de bunăvoie și a început demult.Ieșiți afară din „Babilon”, asta scrie în Apocalipsa. „Babilonul” – este Sistemul Religios în care au fost prinși ca intr-o mreaja oamenii. Am făcut din religie, din biserici și din culte, un Dumnezeu. Ieșiți afară din ele și veți găsi „Adevarul”. Noe, Avraam, Iosif și altii ca ei, nu au avut biserici și cult, dar l-au slujit cu toată inima pe Dumnezeu.Acum dacă nu ești membru intr-o Biserica sau nu aparții vreunui unui Cult, ți se spune ca ti-ai pierdut mântuirea și așa ar fi, dacă ați da-o voi…Cautati-l pe fratele Nelu Vlaic și faceti-o câtă vreme se poate găsi. Verificați tot ce spune, prin filtrul Scripturii. Spune numai și numai Adevărul. A studiat 30 de ani tot ce este religie și așa a ajuns sa vadă ca Adevărul din Scriptura este unul, iar ceea ce se practica în Biserici, este altceva.
  Cei care au urechi, vor înțelege ceva din ce am scris aici. Cei care slujesc Adevarului, nu pot fi vorbiți de bine. Asta este „ocara lui Hristos” la care suntem chemați. Vorbirea de bine, premiile și laudele, sunt pentru „slujitorii diavolului” de la amvoane, pentru „pastorii platiti” care nu sunt pastori…

 4. Domnule Nadaban, ti-e plina inima de viclenie, de rautate, de minciuna și de slava desarta.
  Ești un amarat de „Gamaliel”, care vrea sa para, ce nu este: un Fiu de Dumnezeu.
  Văd ca subiectul „Nelu Vlaic” nu îți dă pace și gata. De ce nu ai curajul sa dai fata în fata cu acest om ? Ai putea sa-ți liniștești un pic inima ponegrindu-l în fata, nu ca un las pe un blog personal.
  Gem bisericile de falsitate, de programe artistice, de paganism, de păcate, de nelegiuire, fac „comerț cu suflete” cum scrie în Scriptura, totul sub iluzia „sfinteniei”. Va luptați pentru comitete, amvoane și zeciuleli, voi sunteti „lupii rapitori” care ati scos Duhul Sfant afara din Biserica si nu va pasa de Calea Adevarului, iar celui care va spune adevărul îi băgați pumnul în gura, voi, frații lui Hristos….Dar vine vremea și nu-i departe când „Taina Faradelegii” va fi data pe fata și veți vedea cui slujiți.
  Cei care vreți sa găsiți Adevărul, cautati-l în Scriptura, nu în Biserici, pentru ca în Biserici, el nu mai exista. Trăim etapa Laodicei, când Omul face și decide el in Biserica lui Hristos. Lepădarea de credință a început de bunăvoie și a început demult.Ieșiți afară din „Babilon”, asta scrie în Apocalipsa. „Babilonul” – este Sistemul Religios în care au fost prinși ca intr-o mreaja oamenii. Am făcut din religie, din biserici și din culte, un Dumnezeu. Ieșiți afară din ele și veți găsi „Adevarul”. Noe, Avraam, Iosif și altii ca ei, nu au avut biserici organizate și un cult, dar l-au slujit cu toată inima pe Dumnezeu.Acum dacă nu ești membru intr-o Biserica sau nu aparții vreunui unui Cult, ți se spune ca ti-ai pierdut mântuirea și așa ar fi, dacă ați da-o voi…Cautati-l pe fratele Nelu Vlaic cei care vreti sa-l auziti și faceti-o câtă vreme mai poate spune Adevărul. Verificați tot ce spune, prin filtrul Scripturii. Spune numai și numai Adevărul. A studiat 30 de ani tot ce este religie și așa a ajuns sa vadă ca Adevărul din Scriptura este unul, iar ceea ce se practica în Biserici, este altceva.
  Cei care au urechi, vor înțelege ceva din ce am scris aici. Cei care slujesc Adevarului, nu pot fi vorbiți de bine. Asta este „ocara lui Hristos” la care suntem chemați. Vorbirea de bine, premiile și laudele, sunt pentru „slujitorii diavolului” de la amvoane, pentru „pastorii platiti” care nu sunt pastori…

   • Domnule Nadaban, am sa va traduc: sunteti fara substanta „dumnezeiasca”.
    O sa ignor limbajul „duhovnicesc” pe care l-ati abordat, dumneavoastra, invatator al Cuvantului lui Dumnezeu.

    Si va mai traduc ceva, si retineti:
    – inaintea unui Om al lui Dumnezeu, care are Duhul si autoritatea lui Dumnezeu in el, si cu el, (cum este cazul fratelui Nelu Vlaic), nu poate sta NIMENI. Da, il puteti omora cu vorba, cum si faceti pe acest blog, si ii puteti omora trupul, dar nu puteti omora Duhul lui Dumnezeu care este in el si care a fost si va fi, in toti prorocii Domnului (ma refer desigur la cei adevarati).

    „Haidem sa-l ucidem cu vorba si sa nu luam seama la toate vorbirile lui!” Ieremia 18:18

    De aceea „Goliatii” mor ucisi, aparent de o banala „piatra”. Dar aceasta „piatra” este Hristos, Fiul lui Dumnezeu. „Piatra din capul unghiului pe care au lepadat-o zidarii”….adica voi, „goliatii”, marii invatati, marii teologi, care ati adus sistemele voastre de organizare si invataturile voastre in Biserica Lui, programele voastre, slujitorii vostri si prorocii vostri.

    Voi, marii invatati, care stati cu „piatra in mana” sa omorati fratii din Biserica, voi, care va luptati cu fratii vostrii in biserici pentru Amvon si pentru o pozitie in Biserica, voi, care va dati slava unii la altii” si sfintenia” voastra sta in nodul de la cravata, voi, care v-ati facut averi si „afaceri” pe seama zeciuielilor, voi, care v-ati aliat cu „fiara” (politica) si cu prorocii mincinosi, iar „oile Domnului Isus”, mor pe capete de „foame” si de „sete”…..si nimanui nu-i pasa.

    „Apropiati-va de El, Piatra vie lepadata de oameni,…… (1Pet.2:4)

    „Cinstea aceasta este, dar, pentru voi care ati crezut! Dar pentru cei necredinciosi, …. „o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere”. Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul, si la aceasta sunt randuiti. (1 Pet 2:7-8)

    Iar daca ai fost „randuit” sa nu crezi Cuvantul, ce sorti de izbanda sa mai ai …….?!

    Nelu Vlaic nu neaga pe Fiul lui Dumnezeu, spune doar, ca nu sunt doi Dumnezei, si nici trei…. este un SINGUR DUMNEZEU.

    HRISTOS nu este UNUL SI ACELASI, CU DUMNEZEU TATAL:
    – este Fiu, este Rob, este ales, este trimis, este supus in toate, Tatalui.

    Toate le-a facut prin Tatal, a vorbit de la Tatal, a facut ce a vazut la Tatal, a venit trimis de Tatal, l-a nascut Tatal, a primit Slava de la Tatal, a facut voia Tatalui, etc…

    „Tot asa, si Hristos nu Si-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are de la Cel ce I-a zis: „Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut.” (Evr.5:5)

    Iar cel ce nu crede Evanghelia asa cum a fost propovaduita de Hristos si de apostolul Pavel, crede o alta Evanghelie si are credinta de categoria „degeaba ati crezut”:

    „Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut.” Corinteni 1:15:1-2

    Asteptam revenirea lui Hristos, si este aproape sa vina. Cum a gasit El prima data „o pestera de talhari”, asa va gasi si acum:

    „De aceea, cand veti vedea „uraciunea pustiirii”, despre care a vorbit prorocul Daniel, „asezata in Locul Sfant” – cine citeste sa inteleaga! – atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti;” Matei 24:15-16

    Fugiti din Babilon, la muntii Domnului si adapostiti-va in Adevar !

    Harul, Pacea si Slava sa fie cu toti Sfintii Domnului care iubesc Caile si Adevarul Lui !

   • bbre giustis, ai dat iar cu bîta-n baltă1

    nu mai fă atîta gargară că o să te epuizezi. să-ți spun de ce?

    NU FAC PARTE DIN NICI O BISERICĂ sau cult sau ce

    NU PREDIC DE LA NICI UN AMVON

    NU MĂ INTERESEAZĂ NICI O POZIȚIE ÎN BISERICĂ.

    ai priceput?

 5. Si atunci ce urmaresti prin acest blog ? Sa primesti atentia pe care nu ai primit-o in alta parte ? Sa te faci cumva remarcat si auzit, pt ca in alta parte nu te-a remarcat nimeni ?!!!

  Copiii lui Dumnezeu sa stii ca nu simt nevoia sa iasa in fata, sa fie importanti, sa straluceasca, sa fie cautati. Din contra, sunt discreti, smeriti si traiesc doar ca sa straluceasca Isus.

  De aceea Nelu Vlaic nu este in lumina reflectoarelor.

  Cinstea, gloria si laudele sunt pt „slujitorii diavolului” care sunt la Amvoane si care se bat in „diplome”. Ocara, vorbirea de rau si batjocura, sunt pentru cei adevarati, pentru robii Domnului.

  Iar cel ce vorbeste de rau pe un om al lui Dumnezeu, nu il vorbeste pe el de rau, ci pe Dumnezeu.

 6. Nu am vrut altceva, decât sa va spun cât de mult va înșelați în privința acestui om, în privința voastră și în privința credinței pe care o aveți…dar vom trai și vom vedea. Ce am semănat fiecare, aceea vom secera.

  Ati semănat vorbire de rău, ati semănat batjocura, ati semănat ura, ati semănat rautate….toate se vor tine scai de capul vostru și veți gusta și voi din acest potir.

  Beniamine, ce zici de-o spălare de inima ?!
  poarta tu de grija numai de inima ta, ca de ale altora, are grija Dumnezeu.

  • Draga „justice”, pentru mine lucrurile sunt foarte simple in privinta ereticului Nelu Vlaic: “Căci dacă cineva vine și vă predică un alt Isus decât Cel pe Care vi L-am predicat noi, sau dacă voi primiți un alt duh decât Cel pe Care L-ați primit, sau o altă evanghelie decât cea pe care ați primit-o, voi îngăduiți cu ușurință toate acestea!”
   ‭‭2 Corinteni‬ ‭11:4‬ ‭NTR‬‬
   http://bible.com/126/2co.11.4.ntr

   “Însă, chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti o altă Evanghelie decât cea pe care v-am vestit-o, să fie blestemat! Așa cum v-am spus înainte, vă spun din nou: dacă cineva vă vestește o altă Evanghelie decât cea pe care ați primit-o, să fie blestemat!”
   ‭‭Galateni‬ ‭1:8-9‬ ‭NTR‬‬
   http://bible.com/126/gal.1.8-9.ntr

   Cred ca daca Pavel ii blestema pe eretici, atunci sint pe calea cea buna.

   • Beniamine,
    cat de sigur ești tu, ca tii invățătura lui Pavel ?!!

    Hai sa verificam:
    -dacă în Biserica ta se tine Crăciunul cu bradulet si cadouri, 8 Martie, slujitorii sunt „votati” și nu aleși de Dumnezeu prin Duhul Sfant, daca cei de la Amvon au toate drepturile si autoritatea, daca cei de la Amvon au toate slujbele și darurile Duhului Sfant, iar celelalte „madulare” ale „Trupului” sunt doar spectatori în scaune, daca exista Comitet, dacă Biserica funcționează după Statutul Cultului, dacă funcționează după un program prestabilit, dacă la Împărtășire se bea din „paharele”, dacă nu se obișnuiește sa se facă „Spălarea picioarelor” după pilda lui Isus data noua, dacă exista conducători (mai mari) peste ceilalti, lideri pentru tineri, lideri pentru mici, lideri pt mari, dacă doar cei de la Amvon au dreptul sa vorbească în Biserica, dacă Biserica a dat mana cu politica și este implicata în politica, dacă s-a înlocuit Invățătura din Cuvânt cu tobe și chitari, dacă se aduna zeciuiala, dacă doar cei cu scoli înalte și cu pregătire teologica au dreptul sa invete în Biserica, dacă exista Registru de Membri și alte acte de cult, dacă… și dacă. …și dacă. …și lista poate continua.

    Astea sunt primele „nelegiuiri” care mi-au venit în minte…..

    Acum sa mi le arăți în Biblie și sa-mi spui ca toate acestea, Pavel te-a invatat și la Pavel le-ai văzut.

   • Draga justice. Imi pare rau dar nu pot continua discutia in directia aceasta. Vreau doar sa iti spun ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Acesti profeti pe care ii urmati ( apropo, ai puatea sa completezi Biblia cu profetiile lui Nelu Vlaic?, as fi curios sa stiu de ce nu). Deci acesti profeti Dumnezeu ii va dovedi intr-un fel sau altul falsi. Cand se va inampla asta ma rog
    Ca Domnul sa aiba in Harul sau si sa te pocaiesti si sa recunosti ca ai gresit.
    Totusi nu pot sa nu te avertizez ca aveti o adunare care este in ratacire, foloseste instrumentul diavolului, chitara.
    De asemenea, sper ca nu comiti nelegiuirea de a-ti sarbatori ziua de nastere, devreme ce nu sarbatoresti Craciunul.
    Si mai am o nedumerire cum il numiti pe Isus Cristos, Domnul, El nefiind Dumnezeu. Nu comiteti blasfemie numind cu titlul lui Dumnezeu, pe unul care e ceva mai putin decat Dumnezu?

 7. D-le Nadaban, nu am stralucirea si importanta d-voastra.
  Stati linistit, ca nu intram în nicio competitie!

  Oricine-as fi, sunt un nimeni și un nimic fără Hristos.
  Cât despre trecutul meu, oricare ar fi fost el, Dumnezeu mi l-a șters, mi l-a iertat.

  Hristos zicea: „fiți înțelepți ca șerpii, dar fără răutate ca porumbeii”.
  Am considerat ca este mai înțelept sa te ferești de porci, decât sa te lași mâncat de ei !

 8. Sa ponegriti public, pe un blog personal, un om pe care nu l-ati cunoscut, nu l-ați auzit, si nu l-ați vazut personal niciodata, este ceva ce numai sămânță lui Cain o are….”duhul rautatii”.

  Proverbe 6
  16. Sase lucruri uraste Domnul si chiar sapte Ii sunt urate:
  17. ochii trufasi, limba mincinoasa, mainile care varsa sange nevinovat,
  18. inima care urzeste planuri nelegiuite, picioarele care alearga repede la rau,
  19. martorul mincinos, care spune minciuni, si cel ce starneste certuri intre frati.

  Aratati ce este în d-voastră, Cain sau Abel… și ștergeți subiectul „Nelu Vlaic” de pe blog.

  Dacă nu, mă gândesc foarte serios, sa deschid și eu un topic cu intrebarea nevinovata: „Cine este Alexandru Nadaban…?”

 9. Domnule Nadaban,
  este declarat eretic de d-voastră …. care nu l-ați auzit, văzut și cunoscut niciodata !!!!

  Aveti o istorie și un nume…. (adică importanta și strălucire cum am spus eu)…..e adevărat.

  Dar sa va spun ceva:
  – fariseii si carturarii din vremea lui Isus, aveau stralucire si importanta (ca d-voastra), aveau si ei cunostinta biblica (ca d-voastra), cunoșteau slova (și învățau pe altii) ca d-voastra, cercetau Scriptura (ca cei mai multi teologi din zilele noastre), dar un singur lucru n-au avut ei … si n-o sa aveți nici d-voastră: Mântuire !!!

  Biblie au toti, d-le Nadaban! Cunostinta biblica au cei mai multi, dar descoperire în Cuvântul lui Dumnezeu, nu au decât „alesii”, „robii”, „fiii lui Dumnezeu”.

  Teologia (știința slovei) d-le Nadaban, nu bate Duhul Sfant al lui Dumnezeu, niciodata!

  Niciodată !!!

  Hristos a dat „Tainele Imparatiei” doar aleșilor… unui Pavel, unui Petru, unui Ioan…și da, unui Nelu Vlaic.

  De-a lungul istoriei si in toate vremile (și dacă a fost unul singur pe planeta), Dumnezeu a avut oameni ai Lui prin care si-a înștiințat copii, si-a învățat poporul.

  Cum se face ca din tot Israelul, din toți marii învățați și cărturari ai vremii, nu a fost nici unul măcar, căruia Dumnezeu sa-i descopere ca Hristos era Mesia…?!

  In a opta zi la Templu, când Isus a fost dus la tăierea împrejur, erau acolo, doar doi oameni care așteptau „mantuirea”, care-l asteptau pe Mesia. Dumnezeu le descoperise mai dinainte ca aveau sa-l vada pe Mesia: Simeon și prorocita Ana. Ei știau asta si il asteptau in taina. Pruncul avea doar opt zile când a fost adus, dar l-au recunoscut indata ce l-au văzut. Ana după ce l-a văzut, vorbea deja oamenilor despre mântuirea care venise. În Scripturi era scris despre El. Dar de unde au știut ei, ca pruncul acesta, era „Hristosul”…?!
  Stiau de la oameni sau de la Dumnezeu…?!

  Dumnezeu a ascuns tainele Împărăției (secretele din Biblie) de cei „învățați și priceputi”, și nu înțelegeți aceste lucruri fiindcă sunt ascunse de voi, cărturarilor și fariseilor…!!!

  Cui nu-i descoperă Dumnezeu „tainele imparatiei” si cine nu are Duhul lui Hristos în el, nu are nicio șansă. Puteți întoarce Biblia pe toate părțile, ca tot în întuneric rămâneți, „povățuitori orbi”.

  „un orb călăuzește pe un alt orb și amândoi vor pica în groapa”, „te laud Tata, căci ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți și priceputi, și le-ai descoperit pruncilor”….

  DA, TE LAUD TATA !

 10. Greșit !!!

  Hristos prima data a adus mantuirea, dar a doua oara, va veni ca sa aduca judecata.

  Hristos va reveni pentru judecata și va judeca împreună cu sfintii Lui.
  Sfintii care au murit din pricina Cuvantului, vor primi scaune de domnie si vor judeca împreună cu Hristos.

  „Apoi am vazut cerul deschis, si iata ca s-a aratat un cal alb! Cel ce statea pe el se cheama „Cel credincios – si „Cel adevarat”, si El judeca si Se lupta cu dreptate. (Apoc.19:11)

  „El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!” (Apoc.14:7)

   „Iata ca a venit Domnul cu zecile de mii de sfinti ai Sai, ca sa faca o judecata impotriva tuturor si sa incredinteze pe toti cei nelegiuiti de toate faptele nelegiuite pe care le-au facut in chip nelegiuit si de toate cuvintele de ocara pe care le-au rostit impotriva Lui acesti pacatosi nelegiuiti.” (Iuda 1:15)

  ” Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el…….Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.” (Apocalipsa 20:11-12)

  „Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata…..” (Apoc.20:4)

 11. Dl Constantin Joldeș din Zalău vă poate oferi mai multe detalii precise cu privire la cazul acestei persoane deoarece au colaborat o perioadă scurtă determinată până l-au repezit; tot ce pot spune astăzi personal e că structura acestui om e o simbioză murdară de teologie ciobită + cultură neinițiată + ezoterism folcloric pseudo-penticostal rural;
  Toți frații săi de trup și frați de credință locali nu-l recomandă și nu se însoțesc cu „lucrarea – lucrătura” lui;
  Nesupunerea sa față de niciun fel de autoritate denotă defectul și lipsa de conștiinciozitate, ceea ce nu îl califică ca Rob al Domnului cf Noului Testament al Bisericii
  Doctrina sa nu e doctrină, e un ghiveci expirat neregăsit în nicio formă de Biserică Creștină de Azi
  Dacă ajungi la discuții serioase cu el și cu ei, la faze finale, răspunsuri vitale vis-a-vis de Biblia sau Sfînta Scriptură, Cuvîntul lui Dumnezeu Absolut, cînd trebuie să capituleze ca Adevărul Sfînt să triumfe, te evită și îți dă răspunsuri vagi, deci este un caz calificat nul.
  Toți cei care-l urmează sunt oameni depersonalizați, care nu au criterii, principii clare unui caracter creștin sănătos, sunt rupți de realitatea zilei, de responsabilitatea Bisericii și nu au niciun drum, niciun vis și nicio țintă.

  ,,Feriți-vă de ei!” – Matei 10:17
  și ,,Depărtați-vă de ei!” – Romani 16:17-18

  C. Joldeș poate fi găsit la datele publice:
  Fratele Constantin Joldeș, păstor
  A: Zalău, Strada Sărmaș, nr. 1
  E: joldes@asw.ro
  TM : 0722.240.225

  Aplicație:
  Aici botează în Numele Tatălui Al Fiului și Al Sfântului Duh
  https://www.youtube.com/watch?v=WF0qyqtrxAc – Min 25:30
  Astăzi spune că toți cei care botează așa nu botează creștin
  Și că Fiul și Duhul nu sunt Dumnezeu
  QED – PUNCT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s